V ponedeljek, 9. oktobra 2023, smo na OŠ Podlehnik pripravili poseben dogodek, na katerega smo vsi čakali – sprejem prvošolcev v našo šolsko skupnost. Na ta pomemben dan so učenci devetih razredov pripravili kratek program.
Devetošolci so prvošolcem prebrali kratko zgodbo z naslovom “Opravljivi vrani.”, ki simbolizirala duh sodelovanja in prijateljstva, ki ga želimo gojiti v naši šoli.
Po kratkem pogovoru so devetošolci izbrali svojega “malega” prijatelja izmed učencev prvega razreda. Projekt “Veliki in mali prijatelj” je pri nas prav poseben, saj povezuje učence različnih generacij. Skupaj bodo preživeli čudovito šolsko leto, se učili drug od drugega ter gradili trajne prijateljske vezi.
Ponosni smo, da se naša šolska skupnost širi in da lahko prispevamo k oblikovanju trdnih vezi med učenci različnih generacij. Verjamemo, da bo to leto polno novih dogodivščin, skupnih projektov ter neprecenljivih spoznanj.
Hvala vsem, ki ste bili del tega posebnega dneva in ki boste še naprej podpirali naše prvošolce ter vso šolsko skupnost. Skupaj bomo gradili boljši jutri!

Mentorica šolske skupnosti Mateja Šibila

Related Images:

Dostopnost