Spoštovani starši in skrbniki otrok in učencev v Osnovni šoli in vrtcu Podlehnik!

Včeraj, 8. 4. 2024, smo v večernih urah vse slovenske šole prejele okrožnico Ministrstva za vzgojo in izobraževanje na temo varnostne grožnje šolam, saj je na spletu bila podana grožnja s strelskim napadom na šolo na področju Slovenije.

V luči nedavnih obvestil, ki so nas vse dosegle glede možnosti povečane varnostne grožnje v šolskih okoljih po vsej državi, želimo z Vami deliti pomembne informacije in Vam zagotoviti o stalnih prizadevanjih naše šole za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja za naše učence in otroke.

Obveščamo Vas, da smo v stalnem stiku z lokalnimi varnostnimi organi, zlasti z lokalno policijsko postajo Podlehnik. Naša prednostna naloga je zagotoviti, da so naši učenci, učitelji in osebje varni v vsakem trenutku.

Zavedamo se, da so novice o potencialnih varnostnih grožnjah lahko zaskrbljujoče, vendar Vas želimo pomiriti, da smo kot skupnost, posvečena varnosti in dobremu počutju vseh, sprejeli ustrezne ukrepe. Naši učitelji in vzgojitelji so redno usposobljeni za ravnanje v izrednih razmerah, vključno s tistimi, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje za zaščito vseh na šoli.

Želimo Vam zagotoviti, da delamo vse, kar je v naši moči, da zagotovimo, da je šola varno zatočišče za učenje, rast in razvoj. Vaša podpora in zaupanje v naše sposobnosti, da skrbimo za varnost vaših otrok, sta za nas neprecenljiva.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali skrbi, pa Vas prosimo, da se obrnete na šolsko upravo. Skupaj bomo nadaljevali s kreiranjem varnega in pozitivnega okolja za naše otroke in učence.

Iskreno se vam zahvaljujemo za Vaše razumevanje in sodelovanje, jutri pa seveda pričakujemo vse otroke in učence tako v vrtcu, kakor tudi v šoli.

Related Images:

Dostopnost