Vsebina je v izdelavi!

RSS MIZS – aktualne novice

 • Božično novoletna smreka SiDG krasi UKC Ljubljana 4. 12. 2023
  Državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eva Knez se je udeležila prižiga novoletnih lučk ter simbolične predaje smreke Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana. Dogodek, ki ga je organizirala družba Slovenski državni gozdovi, je potekal z namenom približanja prazničnega vzdušja pacientom in zahvale zdravstvenemu osebju za njihov trud pri skrbi za bolnike.
 • V Portorožu vse pripravljeno na jutrišnje uradno odprtje zasedanja sredozemskih držav COP 23 4. 12. 2023
  Do konca tedna bo Slovenija na obali gostila predstavnike 21 sredozemskih držav, podpisnic Barcelonske konvencije. Pod sloganom »Zeleni prehod v Sredozemlju: od odločitev k dejanjem« bo potekalo 23. zasedanje držav pogodbenic COP 23 (angleško Contracting Parties – COP) – Konferenca za Sredozemlje, na katerem Slovenija prevzema predsedovanje Konvenciji o varovanju morja in obal Sredozemskega morja.
 • 158. dopisna seja Vlade Republike Slovenije 4. 12. 2023
  Vlada je na dopisni seji potrdila izplačilo prve tranše predplačil lastnikom poškodovanih stanovanjskih objektov ter sprejela namero o sodelovanju pripadnikov Slovenske vojske v mirovnih silah OZN na Cipru.
 • Evropska sredstva za večjo zaposljivost mladih 4. 12. 2023
  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Izvajanje mreže EURES in iniciative ALMA«. »Mladi, ki se ne izobražujejo, niti niso delovni aktivni, so pogosto tudi socialno izključeni, zato je treba krepiti ukrepe za njihovo vključenost v izobraževanje in na trg dela,« je ob odobritvi sredstev poudaril minister Jevšek.
 • Tradicionalni sprejem ob mednarodnem dnevu invalidov 4. 12. 2023
  Predsednik vlade dr. Robert Golob, predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič so ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra, gostili tradicionalni sprejem predstavnic in predstavnikov invalidskih organizacij na Brdu pri Kranju.
 • Državni sekretar Germšek na zasedanju Sveta Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo 4. 12. 2023
  Državni sekretar dr. Blaž Germšek se je udeležil 174. zasedanja Sveta Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (angleško Food and Agricultural Organization - FAO). Svet FAO se sestaja dvakrat letno in deluje kot organ upravljanja, obravnava pa aktualna vprašanja aktivnosti FAO. Ima 49 držav članic, Slovenija je članica od 1. julija 2022.
 • Objava razpisa za prosto delovno mesto na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu 4. 12. 2023
  Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu razpisuje delovno mesto strokovnega sodelavca za konzularne zadeve na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu.
 • Zasedanje pravosodnih ministrov v Bruslju 4. 12. 2023
  Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan se je v Bruslju udeležila zasedanja Sveta za pravosodje in notranje zadeve.
 • Predhodno naročanje strank na Upravni enoti Litija 4. 12. 2023
  Obveščamo vas, da se v skladu z 21.a členom Uredbe o upravnem poslovanju (Uradni list RS, št. 9/18, 14/20, 167/20, 172/21, 68/22, 89/22, 135/22 in 77/23) za obisk Upravne enote Litija lahko naročite.
 • Ministrica Fajon podpisala sporazum o donaciji 1,5 mio evrov za humanitarno razminiranje v Ukrajini 4. 12. 2023
  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je danes v imenu Vlade RS podpisala sporazum o donaciji 1,5 milijona evrov, ki jih bo do konca leta Slovenija namenila za dejavnosti humanitarnega razminiranja Ukrajini. Ob podpisu je poudarila, da se Slovenija zaveda ogromnih potreb Ukrajine na področju razminiranja, zato podpira vse napore na njeni poti […]
Dostopnost