TOM nahrbtnik

V šolskem letu 2022/2023 smo se pridružili vseslovenski akciji “TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE”, ki kot del programa TOM telefon® poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. Z akcijo, ki se pričela 17. 5. 2022, obeležujemo mednarodni dan otroških telefonov. Namen akcije je predaja sporočila, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. V ta namen TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole.

V dejavnosti na naši šoli so se vključili učenci od 4. do 9. razreda. Z dejavnostmi smo pričeli po prevzemu nahrbtnika z vsem potrebnim materialom, torej 25. oktobra 2022. Nato smo v enem tednu gostovanja nahrbtnika na naši šoli izvedli delavnice z učenci vseh sodelujočih razredov. TOM nahrbtnik nas je vse skupaj opomnil, da lahko anonimno in brezplačno kontaktiramo TOM vsakič, ko imamo vprašanje ali potrebujemo pogovor. Tako je TOM eden izmed pomembnih virov pomoči posamezniku.

Zaključek akcije je bil 20. 11. 2022, na rojstni dan TOM telefona®.

Več o tem lahko preberete tukaj, lahko prisluhnete tudi nagovoru dr. Alberta Mrgoleta tukaj. Aktivnostim TOM telefona pa lahko sledite tudi na njihovi FB strani tukaj.

Dostopnost