Letošnja medobčinska revija otroških pevskih zborov je za naš pevski zbor potekala v torek, 26. 3. 2024, v dvorani Gimnazije Ptuj. Ta dan se je zraven našega pevskega zbora, ki je štel 34 pevcev, pevske revije udeležilo še pet otroških pevskih zborov. Nastop na reviji, katerega so pevci pričakovali z veliko mero veselja, vznemirjenja in tudi pozitivne treme, je pomemben vsakoletni del naših pevskih nastopov.

Zbor se je predstavil z izborom treh pesmi (Gor čez izaro, Grajski strah in Kekčeva pesem) in s svojim nastopom, glede na odziv polne dvorane in strokovne spremljevalke, zelo uspešno zastopal našo šolo. Kot najmanjša OŠ, ki se udeležuje pevskih revij, smo s pevsko energijo in z ubranim petjem pustili svoj pečat na reviji in lepo predstavili našo šolo. Tak odziv je vsem pevcem zagotovo lepa pohvala za njihov trud na pevskih vajah in spodbuda za v prihodnje.

Na klavirju nas je spremljal odlični pianist Tom Hajšek. Zahvala gre tudi spremljevalkama Jožici Vogrinec in Urši Repič, za njuno pomoč pri spremstvu otrok na pevski reviji. Veseli smo bili, da nas je na nastopu spremljalo veliko staršev in tudi naš ravnatelj dr. Dejan Kopold. Vznemirjenje ob našem prvem letošnjem nastopu izven naše občine se ni preneslo samo v sproščen nastop na odru, ampak tudi na veselo vzdušje na avtobusu, ki nas je popeljal proti domu.

Pevci OPZ OŠ Podlehnik in zborovodja Jakob Feguš

Related Images:

Dostopnost