Dan slovenske hrane je dan, ko se spomnimo in premislimo o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. S projektom želimo poudariti, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili na naših kmetijah, v slovenskih kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka, katerega namen je bil pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil ob dnevu slovenske hrane, se je glasil: »Kruh za zajtrk – super dan!«
V našem vrtcu smo ta dan pričeli s skupnim zajtrkom vseh skupin vrtca in ga popestrili z dramatizacijo naših strokovnih delavk vrtca (Simona Golob, Nina Ficko in Katja Petek), ki so odigrale čudovito igrico o Mali rdeči kokoški.
Nato pa so otroci skupaj s svojimi vzgojiteljicami še zaplesali ob skladbi Kranjska čebelica.

Zapisala Anita Malovič

Related Images:

Dostopnost