V petek, 15. novembra, smo dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom v šolski jedilnici, kjer smo uživali v lokalnih dobrotah. Po zajtrku so učenci sodelovali v različnih dejavnostih.
Prvošolci so pripravljali barvita sadna nabodala, tretješolci pa so raziskovali zanimivo temo Umetna inteligenca in čebele. Učenci četrtega in petega razreda so se preizkusili v pletenju košar, pri čemer jih je vodila gostja ga. Zdenka Pulko, mojstrica pletenja iz vrbovega šibja.
Šestošolci so sodelovali v delavnicah, kjer so raziskovali povezave med mislimi, čustvi in vedenjem, se sproščali ter sodelovali pri dodatnih dejavnostih v sodelovanju s predavatelji iz ZD Ptuj. Sedmošolci so imeli delavnico sproščanja in ustvarjali na temo Zdrav slovenski zajtrk v stalnih besednih zvezah. Osmošolci so se učili temeljnih postopkov oživljanja, spoznavali pomen participacije v sodelovanju z UNICEF-om in se udeležili delavnice sproščanja. Devetošolci pa so raziskovali teme Trajnost, podjetnost, digitalnost (GGC), se sproščali ter razpravljali o Vzgoji za zdravo spolnost.
Delavnice so potekale v sproščenem in poučnem vzdušju, vodili pa so jih naši učitelji ter predavatelji iz ZD Ptuj, ki so s svojim znanjem obogatili dan.
Organizatorki šolske in vrtčevske prehrane






