Potem, ko zaradi koronavirusne situacije zadnja tri leta revije pevskih zborov niso bile izvedene, smo se polni vznemirjenja in pričakovanj odpravili na prvo »pokoronsko« revijo otroških pevskih zborov. Ta je za naš pevski zbor potekala v torek, 21. 3. 2023, v dvorani Gimnazije Ptuj. Ta dan se je zraven našega pevskega zbora, ki je štel 34 pevcev, pevske revije udeležilo še šest otroških pevskih zborov.
Zbor se je predstavil z izborom treh pesmi (Ko se smeješ, Buja se je ženila in Veseli tobogan) in s svojim nastopom, glede na odziv polne dvorane in strokovne spremljevalke, uspešno zastopal našo šolo. Tak odziv je vsem pevcem zagotovo lepa pohvala za njihov trud na pevskih vajah in spodbuda za v prihodnje. Veseli nas, da smo se s svojim prepevanjem uvrstili na regionalno raven.
Na klavirju nas je spremljal odlični pianist Tom Hajšek. Zahvala gre tudi spremljevalkama Jožici Vogrinec in Urši Repič, za njuno pomoč pri spremstvu otrok na pevski reviji. Veseli smo bili, da nas je na nastopu spremljalo veliko staršev in tudi naš župan Sebastijan Toplak. Vznemirjenje ob našem prvem letošnjem nastopu izven naše občine se ni preneslo samo v sproščen nastop na odru, ampak tudi na veselo vzdušje na avtobusu, ki nas je popeljal proti domu.

Pevci OPZ OŠ Podlehnik in zborovodja Jakob Feguš

Related Images:

Dostopnost